Süsivesikud – suhkrud ja tärklis. Kas neid on vaja tegelikult piirata?
Mis on süsivesikud?
Mis on glükoos?
Glükoos on meie veresuhkruks moodustades u 50% kogu meie veres sisalduvast suhkrust. Glükoos on oluline kütus nii taimedele, loomadele kui ka inimestele. Glükoos on oluline energiaallikas inimese organismis! Miks me peaksime siis süsivesikute ja suhkrute tarbimist piirama, eriti arvestades asjaolu, et tunneme ennast pidevalt väsinuna?Tundub loogiline tarbida süsivesikuid kui väsimus on peal. Tangin aga glükoosi ja energia tuleb, sest glükoos on ju energiaallikas.
Aga kas sa saad öelda, et see tegelikult ka töötab?
Kuidas sa tunned ennast pärast lõunasööki kui oled ära söönud hunniku pastat ja mõnusa maitsva magustoidu veel peale limpsinud? Kas tõuseb päev-päevalt energiatase ja paraneb enesetunne kui sööd hommikust õhtuni saia, vinkusid, komme, küpsiseid ja magusaid mahlasid? Või tunned hoopis väsimust, jõuetust, soovid peale lõunasööki leiba luusse lasta sest kange rammestus on peal?
Mis lugu siis on selle süsivesiku, suhkru ja tärklisega?
Aga see ei ole veel kõik.
Kui sinu igapäeva menüü koosneb suurel määral süsivesikutest on erinevad tervisehädad peagi platsis. Pidev veresuhkru visklemine ülesse-alla põhjustab tõelise kaose sinu organismis. Kui midagi saab liiga palju hakkab seda kogunema. Kehakaal tõuseb ja liigne glükoos hakkab tõsiselt koormama keha ja kehasiseseid protsesse.
Liigne süsivesik muundub meie kehas rasvaks ning salvestatakse energiavarudeks.
Kui sul tekkis siin tunne, et vajad head nõu, kuidas oma menüü tervist toetavamaks muuta siis võta ühendust minuga: info@katiheliste.ee